Jongeren Pitch Night verplaatst

De eerste editie van de Jongeren Pitch Night eind vorig jaar was een groot succes. Zeven initiatieven van Tilburgse jongeren wonnen een kickstart-voucher en deze projecten worden in 2020 door de jongeren zelf uitgevoerd. Dat verdient een vervolg. De tweede editie van Pitch Night zou plaatsvinden op 2 april. Echter de situatie rondom het Corona virus gooit roet in het eten. Als de situatie het weer toestaat prikt de organisatie een nieuwe datum en verneem je deze via deze website en via verschillende (social) media.

“We balen natuurlijk als een stekker”, aldus de organisatoren. “Maar het is niet gepast om het evenement nu te houden, sterker nog, het mag niet. En dat snappen we helemaal. Het belangrijkste is dat we met z’n allen eerst dit de kop indrukken. Afhankelijk van hoe de situatie zich ontwikkelt komen we met een nieuwe datum voor de tweede editie.”

In de tussentijd zit de organisatie niet stil en nodigt ze jongeren uit om dat ook niet te doen. “Wat ons betreft gebruikt iedereen de tijd om zijn of haar pitch idee thuis verder uit te werken. We staan klaar om daar, liefst via Skype, onze feedback op te geven. We zitten als organisatie straks niet in de jury, die is onafhankelijk, dus we kunnen gewoon die feedback geven. Normaal drinken we liefst cappuccino in de Lochal als we dit soort adviesgesprekken live houden. Maar nu wordt dat dan maar digitale cappucino. Degenen die ook een digitale kop koffie willen drinken met ons en van gedachten willen wisselen over ideeën om de stad toffer te maken voor jongeren, kunnen dat laten weten via het contactformulier op onze site. En daarnaast plaatsen we binnenkort op onze site en op onze sociale media een aantal tips voor het geven van een goede pitch”, vervolgt de organisatie. “Dat vinden veel jongeren best spannend, dus de tijd gebruiken om thuis extra te oefenen is dan helemaal geen gek idee”. Het idee voor de Jongeren Pitch Night is onstaan tijdens een brainstormbijeenkomst van jongeren en raadsleden. De realisatie van het project Pitch Night gebeurt door Stadsmakers013, een aanjaag- en coachingsproject van Jongerenwerk R-Newt.

Tip aan jonge Stadsmakers tot 6 april
“Benut de komende tijd om je idee verder op papier te zetten en je pitch voor te bereiden. Of het nu gaat om een projectidee voor een toffe jongeren ontmoetingsplek in de wijk, voor een nieuw op te zetten jongeren sporttoernooi, of voor het uit de grond stampen van een videokanaal voor Tilburgse jongeren: geen idee is te gek! Het projectidee mag heel Tilburg aangaan, of juist alleen een specifieke wijk. Kijk voor inspiratie naar de ideeën van de eerdere pitchers op www.stadsmakers013.nl/projecten.”