De Plastic Werkplaats

Door Rhyonna, Pepijn en Isabelle van Studio Waaghals

Winnaars 1000 euro tijdens Pitchnight #1

Onze missie is om kinderen al spelenderwijs een gevoel van verantwoordelijkheid bij te brengen om anders met afval om te gaan. Wij willen dit doen door een omgeving en ervaring te creëren waarbij ze zelf aan het werk kunnen gaan en op een speelse manier leren over het gebruik van plastic- en zwerfafval. Zo is het project ‘De Plastic Werkplaats’ ontstaan.

Tijdens het evenement ‘De Plastic Werkplaats’ toveren we Het Spoorpark als het ware om tot een werkplaats waar de kinderen door middel van verschillende activiteiten hun gang kunnen gaan met plastic. Het evenement is bedoeld voor kinderen van groep 5 t/m 8 van de basisschool, maar ook ouders en familie zijn van harte welkom; neem een picknickmand mee en moedig je kinderen aan bij de activiteiten!

De Schoonmaak-hal
De deelnemers nemen zelf plastic afval mee dat gewassen wordt in mobiele was stations. Vervolgens wordt het gewassen plastic als grondstof gebruikt bij leerzame activiteiten.

De Sorteermachine
Een afvalsorteerspel dat kinderen leert hoe afval gescheiden moet worden.

De Scheepswerf (door Schônste wijk)
Een ‘Boten Battle’, met zelfgemaakte boten van plastic PET flessen kunnen de kinderen te water gaan in het park.

De Lopende Band
Door middel van plastic tasjes wordt er een springtouw gemaakt.

De Deco Werkplaats
Een workshop door Life After Garbage. Dit is een kunstenaarsduo uit Tilburg dat afval gebruikt om kunstwerken te maken. In deze workshop kunnen de kinderen een mascotte op creatieve wijze aankleden met het verzamelde afval.

De Machinekamer
Het initiatief van Rolph Adriaansen ‘Vn Pet naar Pret met Led‘ zal aanwezig zijn met 3 fietsen om plastic afval tot granulaat te vermalen en hier lampen van te maken. De kinderen gaan in teams de strijd met elkaar aan om het meeste plastic te recyclen.

Verder kun je ook nog een expositie bewonderen van plastic kunstenares Jessica den Hartog.

Het evenement zal plaatsvinden op 13 september 2020 van 12:00-14:00 in Het Spoorpark.

Meer info?
Rhyonna Lake: r.lake@student.fontys.nl

Meer weten overDe Plastic Werkplaats?