De Verloren Vrienden

Door Atilla de Hun (Atilla’s art)

Winnaar 500 euro tijdens Pitchnight #2

Als kind droomde Atilla over mythologische wezens die in de bossen leven, deze wezens komen voor een belangrijke boodschap even buiten het bos en dan verdwijnen ze weer in het niets. Hij noemt deze wezens ‘De Verloren Vrienden’. Dit mysterieuze verhaal gebruikt hij in zijn project; in bossen en wijken in (omgeving) Tilburg zullen wezens tevoorschijn komen die kleding en accessoires dragen welke gemaakt zijn van afval. Deze zullen ook weer verdwijnen, alsof ze er nooit geweest zijn. Het wordt een soort speurtocht/raadsel/puzzel waarbij ook bedreigde en bijzondere bomen worden betrokken.

Door middel van deze gerecyclede kunstinstallaties hoopt hij mensen bewust te maken van de natuur om zich heen. Want heb jij eigenlijk enig idee wat voor bijzondere bomen we allemaal om ons heen hebben? En zie jij hoeveel zwerfafval er in de natuur wordt achtergelaten? En dat het afval ook een mooie functie kan dienen?

De grootte en functie van de wezens representeert de kracht van de natuur, het mysterieuze aspect zorgt ervoor dat mensen weer bij elkaar komen en de natuur in gaan na de periode van thuisblijven door corona. Binnen het project zullen bedreigde en bijzondere bomen in bossen en wijken worden uitgelicht door er een verhaal aan te koppelen en een informatiebord bij te plaatsen. Zo lopen mensen niet meer zomaar voorbij een boom waar niet voorbij gelopen zou moeten worden. Alle wezens worden netjes opgebouwd en opgeruimd, zonder schade aan deze prachtige stad en de bossen. Iedereen mag er van gaan genieten en meegenomen worden in de wereld van ‘De Verloren Vrienden’, zodat deze hun positieve boodschap kunnen uiten.

Meer informatie, tips of reacties?
atilla@draaimolen.nl

Meer weten over De Verloren Vrienden?