Ringbaan Kollektor

Door Myriam Gras

Winnaar 500 euro tijdens Pitchnight #2

RINGBAAN KOLLEKTOR is een ruilplatform voor hedendaagse kunstenaars, met als doel om het aanleggen van een persoonlijke kunstcollectie te stimuleren en tegelijkertijd het vergroten van een eigen netwerk. Eventueel kunnen de deelnemende kunstwerken welke in serie gemaakt zijn ook door verzamelaars en/of liefhebbers gekocht worden. De opbrengst zal volledig voor de kunstenaar zijn.

Ook al mogen we nu na de eerste periode van de corona-crisis beetje bij beetje weer naar buiten en begint ons leven weer vorm te krijgen, nog steeds zullen we in de aankomende periode meer tijd thuis doorbrengen dan voor de pandemie. Door dit project kan op een toegankelijke wijze een begin gemaakt worden aan de opbouw van een eigen kunstcollectie, zodat het huis een fijnere plek wordt. Tilburgse makers worden opgeroepen om 1-3 werken uit hun atelier via een online platform aan te melden. Uit deze inzendingen zal een selectie samengesteld worden. De werken worden persoonlijk opgehaald bij de kunstenaars in hun atelier, tijdens een gesprek zal de persoonlijke smaak van de makers worden achterhaald. De geselecteerde werken die worden meegenomen zullen worden vastgelegd en verwerkt in een (online) catalogus, op die manier wordt er een extra platform gecreƫerd voor de lokale kunstenaar.

RINGBAAN KOLLEKTOR vervult een rol als matchmaker: de werken worden aan een nieuwe eigenaar gekoppeld aan de hand van de gesprekken die vooraf zijn gegaan. De kunstenaars krijgen een kunstwerk thuisbezorgd die RINGBAAN KOLLEKTOR voor hen heeft uitgekozen. Dit blijft een verrassing, het werk kan zowel twee- als drie dimensionaal zijn. Door te ruilen wordt er waarde gegeven aan de werken, leren makers nieuwe makers kennen en wordt er een impuls gegeven aan de bekendheid van deze makers.

De eerste editie is in principe een try-out, waarbij de behoefte getest wordt en er een kennismaking is met ‘de makers van Tilburg’. Wanneer hier een duidelijker inzicht over is wil de RINGBAAN KOLLEKTOR graag uitbreiden. Er kan geĆ«xperimenteerd worden met een inkomensstroom en zo kan het platform zich straks ook zonder gemeentelijke subsidie draaiende houden.

Meer informatie?

myriamgras@live.nl

www.myriamgras.nl

 

Meer weten over Ringbaan Kollektor?