Tilburg als festivalstad

Op 25 april 2019 vond de eerste bijeenkomst van Stadsmakers 013 plaats. De bijeenkomst was in de LocHal en stond in het teken van ‘Tilburg als Festivalstad.’

Jongeren met ideeën legden tijdens de eerste Stadsmakers013 sessie hun idee voor aan gelijkgestemden en aan festival organisatoren. Voor degenen die verder wilden en echt tot uitvoering wilden overgaan was er de mogelijkheid voor begeleiding vanuit R-Newt en een bescheiden financiële kickstart om de eerste activiteitkosten mee te kunnen dekken.

Het doel is dat de jongere iets doet voor de stad en daar zelf iets van leert. Er werd uitgelegd hoe jongeren daarvoor in aanmerking konden komen.

Het is de bedoeling dat er na het evenement nog meer edities van Stadsmakers013 volgen met thema’s als: Tilburg als Sportstad, Tilburg als Duurzame stad, Tilburg als Muziekstad, Tilburg als Foodstad en meer. R-Newt organiseert het evenement in samenwerking met meerdere partners waaronder het Futurelab (onderdeel van de Bibliotheek Midden Brabant gevestigd in de Lochal) en een leergemeenschap met studenten van Avans Hogeschool.